Biserica lui Isus Hristos

Sâmbătă, 27 iunie 09 at 18:46 2 comentarii

Ce inseamna Biserica lui Hristos? O cladire cu arhitectura specifica? Se defineste biserica prin confesiune? Oare o defineste pastorul?

Traim intr-o tara cu multe biserici. Daca nu-i place cuiva vreo biserica, poate gasi cu usurinta alta mai „buna”. Mesajul multor biserici este: „Calea noastra e cea dreapta. Veniti cu noi.” Insa cum putem sti care este adevarata Biserica a lui Hristos?

Biserca lui Hristos reprezinta totalitatea credinciosilor pe care El i-a chemat din lume si care traiesc sub stapanirea si autoritatea Lui. Aceasta presupune doua aspecte. Biserica se compune din credinciosi – cei care s-au nascut din nou si traiesc in acord cu voia lui Dumnezeu. De asemenea, Biserica se afla sub indrumarea si autoritatea lui Isus Hristos. Adevarata Biserica nu inseamna ierarhie organizationala, ci este un organism – un trup viu. Hristos Insusi este capul, iar copiii Lui sunt parti ale acestui trup.

Biserica inseamna oameni – indivizi cu personalitati diferite. Pentru a cunoaste o biserica, trebuie sa incepem sa-i cunoastem pe membrii ei. Sunt ei nascuti din nou? Incearca sa traiasca vieti sfinte? Care le sunt prioritatile, e Dumnezeu pe primul loc in viata lor? Va trebui sa stim mai multe despre ei decat ceea ce se poate observa cu ocazia serviciilor de biserica. Pun in aplicare in timpul saptamanii ceea ce ii invata Biblia?

Sunt cateva lucruri care ne pot confirma daca o anumita biserica este sau nu Biserica lui Isus Hristos.

1. Manifesta aceasta biserica interes spiritual fata de membrii ei sau este mai degraba o organizatie sociala? Adevarata biserica va implini nevoile sociale, ocupandu-se mai intai de cele spirituale – ea ii indeamna pe toti oamenii sa-L urmeze pe Hristosul cel viu.

2. Traiesc membrii ei in ascultare reala de Hristos? „Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.” (Ioan 14:15). Ne dovedim dragostea fata de Hristosul cel viu daca ascultam de „Cuvantul cel viu”.

3. Transmite credinta generatiei urmatoare? O biserica nedisciplinata tolereaza pacatul si va pierde cu siguranta si credinta.

Sa nu permitem neintelegerilor care distrug unele biserici sa ne afecteze. Fiecare copil al lui Dumnezeu nascut din nou trebuie sa faca parte dintr-o biserica locala. Suntem neimpliniti fara unire cu Biserica lui Hristos (1 Corinteni 12). Trupul spiritual al lui Isus Hristos este reprezentat de totalitatea sfintilor care se aduna in diverse locuri de pe glob. In acest trup, vei descoperi o forma de organizare nou-testamentala, responsabilitate reciproca, disciplina si loialitate fata de adevarul absolut al Cuvantului lui Dumnezeu. Cauta o biserica credincioasa, identifica-te cu ea si creste in relatia ta cu Hristos si cu copiii Lui.

„Ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Hristos. Din El tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei, si se zideste in dragoste.” (Efeseni 4:15-16)

de Kennet Witmer

Entry filed under: Crestinism. Tags: , , , , , , , , , , , .

Marturia unui preot despre adevarata mantuire Puterea datatoare de viata a dragostei

2 comentarii Add your own

 • 1. mihailandrei  |  Vineri, 11 iunie 10 la 16:24

  Hristos a poruncit sa ascultam de Biserica..

  ” De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur….de nu-i va asculta , SUPUNE-L BISERICII, iar de nu va ASCULTA nici de BISERICA , sa-ti fie tie ca un pagan si vames.(Matei 18,15-17)

  Daca Biserica ar fi incetat sa existe, chiar si pentru o zi, atunci s-ar putea spune ca in acea zi, portile iadului au biruit-o…(Matei 16,18 )

  Răspunde
  • 2. Regenerarea Spirituala  |  Vineri, 11 iunie 10 la 21:41

   Dar cine a spus ca Biserica a incetat vreodata sa existe? Dar nu uita, ca Biserica nu este ceva facut de maini omenesti, ci este ceva spiritual si universal. Dumnezeu sa ne ajute sa traim o viata precum traiau si crestinii autentici!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Verset biblic

"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:33)

Y!Messenger ID

regenerarea@yahoo.com

Ultimele articole

Statistici

 • 35.204 afisari

%d blogeri au apreciat: