6 dovezi ca Dumnezeu exista

Sâmbătă, 14 noiembrie 09 at 00:01 17 comentarii

Există dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Vei găsi mai jos 6 motive clare şi sincere (a unei foste atee) care ne fac să credem că există Dumnezeu. „articol de Marilyn Adamson”

Nu-i aşa că ţi-ar plăcea ca măcar o dată să vină cineva la tine şi să îţi arate clar dovezi ale existenţei lui Dumnezeu? Fără nici o forţare din partea nimănui. Fără afirmaţii de genul: „Trebuie să crezi şi gata.” Ei bine, iată, încerc aici să îţi ofer Exista Dumnezeu?câteva motive care sugerează existenţa lui Dumnezeu.

Dar mai înainte aş vrea să te gândeşti puţin… Dacă cineva respinge până şi posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, atunci orice dovadă s-ar aduce, el o poate demonta, respingând-o printr-o explicaţie sau alta. Este ca atunci când cineva refuză din principiu să creadă că oamenii au ajuns pe Luna şi, oricâte informaţii ar primi, nu se va răzgândi. Fotografii ale astronauţilor în timp ce merg pe Lună, interviuri cu astronauţii, roci selenare… toate dovezile n-ar avea nici o valoare dacă persoana respectivă a ajuns deja la concluzia că oamenii nu pot ajunge pe Lună.

Când vine vorba de posibilitatea existenţei lui Dumnezeu, Biblia spune că unii oameni au văzut suficiente dovezi, dar că aleg să înăbuşe adevărul despre Dumnezeu.1 Pe de altă parte, acelora care vor să ştie dacă există Dumnezeu, Dumnezeu Însuşi le spune: „Mă veţi căuta şi Mă veţi găsi; dacă Mă veţi căuta cu tot dinadinsul, Mă voi lăsa găsit.”2

Înainte de a analiza datele referitoare la existenţa lui Dumnezeu, răspunde-ţi la întrebarea: „Dacă Dumnezeu chiar există, aş vrea să-L cunosc?” Iată apoi câteva motive care ne pun pe gânduri…

1. Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.

Ar putea fi date multe, poate nenumărate, exemple care reflectă „mâna” creatoare a lui Dumnezeu. Dar iată aici doar câteva:

Planeta noastră… mărimea sa e perfectă. La suprafaţa Pământului există un strat subţire de gaze, în cea mai mare parte azot şi oxigen, strat care se înalţă doar cam 80 km deasupra suprafeţei planetei. Dacă Terra ar fi fost mai mică, ar fi fost imposibil să aibă atmosferă, cum este cazul planetei Mercur. Dacă ar fi fost mai mare, atmosfera sa ar conţine hidrogen liber, cum este pe Jupiter3]. Din câte se ştie, Terra este singura planetă a cărei atmosferă este alcătuită dintr-un amestec de gaze perfect pentru a susţine viaţa vegetală, animală şi umană.

PamantTerra se afla la distanţa perfectă de Soare. Gândeşte-te puţin la diferenţele de temperatură pe care le întâlnim aici; să zicem, în mare, de la -20 grade la +40 grade. Dacă Terra s-ar afla puţin mai departe de Soare, am îngheţa cu toţii. Dacă s-ar afla mai aproape de Soare, cât de puţin, am arde. Chiar şi o modificare neînsemnată a poziţiei Terrei faţă de Soare ar face imposibilă viaţa pe planeta noastră. Ei bine, Terra rămâne însă la această distanţă perfectă de Soare în timp ce se învârteşte în jurul Soarelui cu o viteză de aproape 100.000 de km/h. Totodată se roteşte şi în jurul propriei axe, făcând ca întreaga suprafaţă a planetei noastre să fie încălzită şi răcită cât este nevoie în fiecare zi.

Şi Luna, satelitul nostru, are mărimea perfectă… şi se află la o distanţă perfectă faţă de Terra, cu atracţia sa gravitaţională. Luna creează fluxul şi alte mişcări importante ale oceanelor – astfel încat apele oceanice să nu stagneze – şi în acelaşi timp împiedică vastele oceane să inunde uscatul4.

Apa… deşi incoloră, inodoră şi insipidă, totuşi nici o vietate nu poate supravieţui fără ea. Plantele, animalele şi oamenii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din apă (cam două treimi din trupul uman este apă). Vei vedea imediat de ce caracteristicile apei o fac să fie atât de propice vieţii:

Are un punct de fierbere şi un punct de îngheţ neobişnuit de ridicate. Apa ne îngăduie să trăim într-un mediu cu schimbări de temperatură, menţinându-ne în acelaşi timp organismul la o temperatură constantă de 36,5 grade.

OceanApa este un solvent universal. Aceasta proprietate a sa face ca mii de substanţe chimice, minerale şi nutritive să poată fi transportate în tot trupul nostru şi în cele mai mici vase de sânge5.

În plus, apa este neutră din punct de vedere chimic. Fără să influenţeze componenţa substanţelor pe care le transportă, apa îngăduie ca medicamentele, alimentele şi mineralele să fie absorbite şi folosite de către organism.

Apa are o tensiune superficială deosebită. Aşa se face că apa din plante poate să curgă în sus, învingând forţa gravitaţiei, transportând apa şi substanţele hrănitoare până în vârful celor mai înalţi copaci.

Datorită faptului că apa îngheaţă de sus în jos şi pluteşte, peştii pot trăi chiar şi iarna.

Cam 96% din apa Terrei se află în oceane. Dar aici pe Terra există un sistem care îndepărtează sarea din apa oceanică şi apoi o distribuie pe toată suprafaţa planetei. Prin procesul de evaporare, se înlătură sarea din apa oceanică şi se formează norii; aceştia sunt mişcaţi cu uşurinţă de către vânt, împrăştiind astfel apa pe deasupra Pământului, pentru hidratarea vegetaţiei, a animalelor şi a oamenilor. Acest sistem de furnizare a apei şi de purificare a ei, de reciclare şi refolosire, ajută la menţinerea vieţii pe planeta noastră6.

2. Există Dumnezeu? Complexitatea creierului uman indică existenţa unei inteligenţe superioare la originea sa.

Creierul omenesc… procesează simultan un volum impresionant de informaţii. Creierul tău primeşte informaţii referitoare la toate culorile şi obiectele pe care le vezi, la temperatura din jurul tău, la presiunea cu care apasă picioarele pe podea, la sunetele din jurul tău, la cât de uscată îţi e gura, chiar şi cum apare acest articol pe ecran. Creierul înregistrează şi procesează toate emoţiile, gândurile şi amintirile. Totodată el urmăreşte continuu funcţiile trupului, cum ar fi ritmul în care respiri, mişcarea pleoapelor, senzaţia de foame şi mişcările muşchilor mâinilor.

Creierul UmanCreierul uman procesează peste un milion de mesaje pe secundă7. Creierul analizează importanţa tuturor acestor informaţii, sortându-le pe cele relativ lipsite de însemnătate. Această funcţie de filtrare îţi îngăduie să te concentrezi şi să acţionezi cu eficienţă. Şi crezi tu că acest creier care se ocupă de peste un milion de informaţii în fiecare secundă, evaluându-le în acelaşi timp importanţa şi îngăduindu-ţi apoi să acţionezi în funcţie de cele mai pertinente informaţii… crezi tu că acest creier a apărut, pur şi simplu, la întâmplare? Au apărut dintr-o dată acele cauze biologice care au dus la formarea în mod desăvârşit a ţesutului, a fluxului sanguin, a neuronilor, a întregii structuri cerebrale? Creierul funcţionează altfel decât celelalte organe. Se caracterizează prin inteligenţă, prin capacitatea de a raţiona, de a provoca sentimente, de a visa şi de a planifica, de a acţiona şi de a comunica cu ceilalţi oameni. Cum putem explica existenţa la întâmplare a creierului uman?

3. Există Dumnezeu? „Întâmplarea” sau „cauzele naturale” nu pot explica în mod credibil toate aceste lucruri extraordinare.

Dacă nu credem că există Dumnezeu, atunci nu ne rămâne decât să credem alternativa: că tot ceea ce există în jurul nostru a apărut la întâmplare, din cauze naturale. Dacă cineva ar juca zaruri, ce şanse ar avea să dea doi de şase? Destul de mare, nu-i aşa?! Dar care ar fi probabilitatea ca pe nişte zaruri albe-albe să apară acele puncte negre? Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală?

Şi încă ceva: „cauzele naturale” nu pot explica de ce există un volum atât de mare de informaţii foarte exacte în ADN-ul uman. Celui care respinge ipoteza existenţei lui Dumnezeu nu-i mai rămâne să creadă decât că tot ceea ce există a apărut la întâmplare – fără nici o cauză, fără nici un plan, pur şi simplu, la noroc. Dar este o ofensă pentru raţiune să vezi un plan foarte complex şi să consideri că a apărut la noroc.

4. Exista Dumnezeu? Pentru a putea afirma cu siguranţă că nu există Dumnezeu, trebuie să ignori complet pasiunea unui număr enorm de mare de persoane care sunt convinse că există Dumnezeu.

Nu vreau să spun că un lucru este neapărat adevărat dacă un număr suficient de mare de oameni îl crede. În ştiinţă, de pildă, s-au descoperit despre univers adevăruri noi care au desfiinţat concluziile anterioare. Dar pe măsură ce ştiinţa a progresat, nici o nouă descoperire ştiinţifică nu a infirmat probabilitatea ca o minte inteligentă să fi conceput toate aceste lucruri. Ba chiar, cu cât se fac mai multe descoperiri despre viaţa umană şi despre univers, cu atât descoperim că acestea sunt mai complexe şi mai exact concepute. Noile dovezi nu numai că nu ne îndepărtează de Dumnezeu, ci indică cu şi mai mare precizie spre o sursă inteligentă care a creat totul. Oricum, dovezile obiective nu sunt totul.

Mai este o chestiune mult mai vastă. De-a lungul istoriei miliarde de oameni de pe tot globul şi-au confirmat convingerile ferme despre existenţa lui Dumnezeu – concluzii la care au ajuns în urma unei relaţii personale, subiective, cu Dumnezeu. Şi în zilele noastre milioane de oameni pot relata amănunţit despre viaţa lor cu Dumnezeu. Ei ne-ar arăta răspunsurile primite la rugăciunile lor, modul clar şi minunat prin care Dumnezeu le-a împlinit nevoile şi i-a călăuzit în luarea unor decizii personale importante. Ne-ar putea descrie în detaliu nu numai propriile convingeri, ci şi cum a acţionat Dumnezeu în viaţa lor. Mulţi oameni sunt siguri că există Dumnezeu, că este iubitor şi că li s-a dovedit credincios. Dacă încă eşti sceptic, poţi spune totuşi cu certitudine: „Eu am dreptate absolută, iar ei se înşală în ce-L priveşte pe Dumnezeu”?

5. Există Dumnezeu? Ştim că există fiindcă în mod constant caută să ne atragă la El.

Pe vremuri nu credeam în existenţa lui Dumnezeu. Şi nu ştiu cum se face că, precum toţi ceilalţi atei, eram foarte deranjată de faptul că unii credeau totuşi în El. Ce se întâmplă cu ateii… de folosesc atât de mult timp, atenţie şi energie, căutând să combată ceva ce ei nici nu cred că există?! Ce ne determină să facem asta? Când eram atee, îmi închipuiam că o fac fiindcă îmi pasă de acei sărmani oameni naivi… că o fac pentru a-i ajuta să-şi dea seama că îşi pun nădejdea în ce nu trebuie. Ca să fiu sinceră, mai aveam încă un motiv. Când îi provocam la întrebări pe cei ce credeau în Dumnezeu, eram în adâncul meu curioasă să văd dacă mă pot convinge că au dreptate. Căutam să fac acest lucru în parte şi deoarece doream să mă eliberez de „enigma Dumnezeu”. Dacă le puteam dovedi în mod convingător că greşesc, atunci îmi puteam lua gândul de la subiectul acesta şi-mi puteam vedea de viaţa mea.

ApusNu mi-am dat seama însă care era adevaratul motiv pentru care eram atât de măcinată de subiectul „Dumnezeu”… fiindcă Dumnezeu Insuşi îl aducea la lumină. Am ajuns să înţeleg însă că Dumnezeu vrea să fie cunoscut. Ne-a creat pentru ca să-L cunoaştem. Ne-a înconjurat cu dovezi ale existenţei Sale şi ne pune chiar sub ochi această chestiune a existenţei Sale. Parcă nu puteam să nu mă gândesc la posibilitatea existenţei lui Dumnezeu. De fapt, chiar în ziua când m-am hotărât să recunosc că Dumnezeu există, mi-am început rugăciunea astfel: „OK, ai câştigat!” Poate că motivul subtil pentru care ateii sunt deranjaţi de cei care cred în Dumnezeu este că Dumnezeu este Cel care nu îi lasă în pace.

Nu sunt singura care a trecut prin aşa ceva. Filosoful Malcolm Muggeridge scria: „Aveam impresia că într-un fel sau altul, în îndelungile mele căutări, eu eram cel urmărit.” C. S. Lewis îşi amintea: „…noapte de noapte, ori de câte ori îmi luam gândul de la munca mea, chiar şi pentru o clipă, simţeam apropierea constantă, neostoită, a Aceluia pe care, îţi spun sincer, nu-mi doream să-L cunosc. În cele din urmă, am avut parte tocmai de acel lucru de care mă temusem îngrozitor. Am cedat şi am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu, am îngenuncheat şi m-am rugat; cred că în clipa aceea nu exista în toată Anglia un păcătos întors la credinţă, care să fie mai nefericit şi mai reticent ca mine.”

Dupa aceea Lewis a scris o carte intitulată „Surprised by Joy”, ca urmare a faptului că L-a cunoscut pe Dumnezeu. Nici eu nu aveam nici un fel de aşteptări… în afară de aceea de a fi cinstită şi de a recunoaşte pe drept existenţa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, de-a lungul lunilor care au urmat momentului recunoaşterii lui Dumnezeu, am devenit tot mai uimită de dragostea Sa pentru mine.

6. Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu.

De ce Isus? Analizează puţin toate religiile majore ale lumii şi vei vedea că Buddha, Mahomed, Confucius şi Moise s-au considerat toţi învăţători sau profeţi. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodată ca ar fi egal cu Dumnezeu. Dar, în mod surprinzător, Iisus Hristos a susţinut că este egal cu Dumnezeu. Aceasta Îl deosebeşte pe Iisus de toţi ceilalţi. El a spus că Dumnezeu există şi chiar acum vă uitaţi la El. Când vorbea despre Tatăl Său din ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era într-o unitate extrem de strânsă, necunoscută oamenilor. Iisus a spus că cine L-a văzut pe El L-a văzut pe Tatăl şi că cine crede în El crede în Tatăl.

El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”8 El a susţinut că are calităţi pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta păcatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile păcătoase, de a le da o viaţă bogată şi viaţă veşnică în ceruri. Spre deosebire de alţi învăţători, care îi determinau pe oameni să se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus îi conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul.” Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”9

Ce probe a adus Iisus Hristos pentru a dovedi că este Dumnezeu? A făcut ceea ce oamenii nu pot face. A făcut minuni. A vindecat pe bolnavi… orbi, şchiopi, surzi; chiar a înviat şi doi oameni din morţi. A dovedit că are putere asupra lucrurilor… a înmulţit mâncarea într-atât încât au putut mânca pe săturate câteva mii de oameni. A făcut minuni şi în ce priveşte natura… a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice să înceteze. Oamenii de pretutindeni mergeau după El fiindcă le îndeplinea nevoile şi făcea minuni. El a spus oamenilor că dacă nu vor să creadă ceea ce le spune, ar trebui să creadă în El măcar fiindcă văd minunile pe care le face.10

Iisus Hristos ne-a arătat că Dumnezeu este blând, plin de dragoste, conştient de egoismul şi de defectele noastre şi că totuşi… Îşi doreşte din suflet o relaţie cu noi. Hristos ne-a revelat că, deşi Dumnezeu consideră că suntem păcătoşi şi că merităm să fim pedepsiţi, totuşi dragostea Sa pentru noi a biruit, făcându-L să Se gândească la un alt plan pentru scăparea noastră. Dumnezeu însuşi a luat chip de om şi a primit în locul nostru pedeapsa pentru păcatele noastre. Ţi se pare ridicol sau absurd? Poate… dar cunosc mulţi taţi care, dacă ar fi posibil, ar face bucuroşi schimb de locuri cu copilul lor aflat pe patul de spital, din cauza cancerului. Biblia spune că motivul pentru care îl putem iubi pe Dumnezeu este că… El ne-a iubit mai întâi.

Iisus a murit în locul nostru, pentru ca noi să putem fi iertaţi. Dintre toate religiile din lume, veţi vedea ca numai prin Iisus Dumnezeu le întinde o mână oamenilor, deschizându-le astfel calea unei relaţii personale cu El. Iisus ne arată dragostea lui Dumnezeu, care caută să ne împlinească nevoile şi să ne atragă la Sine. Datorită morţii şi învierii lui Iisus, astăzi ni se oferă o viaţă nouă. Putem primi iertarea de păcate, putem fi total acceptaţi şi iubiţi de către Dumnezeu. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!”11 Iată-L, aşadar, pe Dumnezeu în acţiune!

Există Dumnezeu? De vrei să ştii răspunsul, caută să afli cât mai multe despre Iisus Hristos. Biblia ne spune: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”12

Deşi Ii stă în putere să ne oblige să credem în El, totuşi Dumnezeu nu o face. Dimpotrivă, El ne pune la dispoziţie suficiente dovezi ale existenţei Sale, pentru ca noi să alegem singuri să Ii răspundem. Distanţa perfectă a Terrei faţă de Soare, proprietăţile chimice deosebite ale apei, creierul uman, ADN-ul, numărul mare de oameni care confirmă faptul că Il cunosc pe Dumnezeu, dorinţa – care ne macină inima şi mintea – de a afla dacă există Dumnezeu, dorinţa lui Dumnezeu de a Se lăsa găsit prin Iisus Hristos.

Entry filed under: Crestinism. Tags: , , , , , , , , .

Test de bunatate Numarul seismelor s-a marit spectaculos

17 comentarii Add your own

 • 1. tazdingoo  |  Sâmbătă, 14 noiembrie 09 la 00:22

  Daca marimea unui mar ii dovedeste culoarea, atunci si cele de mai sus dovedesc ca dumnezeu exista.

  Răspunde
  • 2. Regenerarea Spirituala  |  Sâmbătă, 14 noiembrie 09 la 00:38

   asa si eu pot sa spun de ex: Daca marimea si trasaturile unui animal dovedesc ca este dinozaur, atunci exista Dumnezeu. Corect?

   …Vezi, ca te bagi singur la apa! Mai gandeste-te si adu-mi alt argument si incearca sa fi mai rational si logic,si nu te fa ca nu ai citit tot articolul… astept sa contesti pe baza articolului, asta in caz ca mai crezi ca ai dreptate. 🙂

   Răspunde
   • 3. tazdingoo  |  Sâmbătă, 14 noiembrie 09 la 01:00

    Rational si logic am gandit cand am spus ca astea nu sunt dovezi. Sunt chiar foarte departe de a fi. Sunt niste pareri care cel mult pot adanci misterul. Iar punctul 4 nici nu stiu ce cauta intr-un articol ce are in titlu cuvantul „dovezi”. Eu as fi numit articolul „Putem fi siguri ca nimic nu e sigur”
    Daca unii nu vor sa foloseasca cuvantul dinozaur, nicio problema, pot crede ca e os de iepure si s-a umflat de la potop.

 • 4. Regenerarea Spirituala  |  Sâmbătă, 14 noiembrie 09 la 01:13

  Eu nu am glumit cand am dat exemplul, am vorbit serios, ori nu ai inteles ce am vrut sa spun prin exemplu ori esti neserios si faci glume. Cum poti spune ca osul de iepure s-a umflat de la potop si s-a facut os de dinozaur? Nu intentionez sub nici o forma sa te jicnesc, dar mi se par vorbele unui copil de cativa ani caruia ii spui ca radioul s-a facut singur televizor si te crede. Totusi unde este logica? Iar in legatura cu punctul 4, din moment ce majoritatea oamenilor cred ca exista Dumnezeu (90%), dupa logica ta ar insemna ca doar 10% din populatia pamantului sunt intregi la minte, restul 90% sunt lipsiti de orice logica, corect? Oare nu e exact invers?

  Răspunde
 • 5. tazdingoo  |  Sâmbătă, 14 noiembrie 09 la 01:40

  mi se pare cam exagerat 90%, dar asa o fi. Au mai fost vremuri cand mai mult de 90% credeau ca soarele se invarte in jurul pamantului.
  Nu vad cum poate fi ilogic faptul ca nu consider dovezi niste simple pareri. La fel din cei 90% au logica cei care spun „tind sa cred ca exista”, nu si cei care spun „sigur exista”.
  Iar daca dam exemple de copii de ativa ani, e si varianta ca ii spui de mos craciun si te crede.

  Răspunde
  • 6. go4it2611  |  Joi, 14 iulie 11 la 21:13

   nu inteleg cum poti tu sa afirmi ca „Au fost vremuri cand mai mult de 90% credeau ca soarele se invarte in jurul pamantului.” Eu nu am vazut pe nimeni frate care sa imi zica asa ceva.ca el crede asta. si atunci te intreb, oare tu cand afirmi asta nu esti de fapt in aceeasi oala cu baiatu asta care incearca sa ne faca sa credem ca exista dumnezeu?Vorbesti „aberatii” pe care le-ai auzit si s-au transmis la fel cum face si baiatu asta. deci eu nu pot sa te cred pe tine si pe el nu. sau invers.hm… si culmea ca mi-am adus aminte de commentul tau cand imi faceam rugaciunea. ideea e ca nici eu nu sunt ferm convinsa ca dumnezeu exista, dar”decat sa nu crezi si sa existe, mai bine sa crezi si sa nu existe” ne spunea profa de religie. si caut argumente care sa ma faca sa cred ca exista. pt ca cine vrea sa ii nege existenta o va face chiar daca l-ar vedea pe Dumnezeu in fatza ochilor, si chiar daca ar fi face si minuni in fata lui, cand Dumnezeu ar disparea din fata lui, el isi zice ca si-a inchipuit, pt ca asa ceva nu exista. poti sa ma contrazici?

   Răspunde
 • 7. Michel  |  Sâmbătă, 28 noiembrie 09 la 12:30

  E suficient sa te uiti in jurul tau pentru a te convinge de existenta lui Dumnezeu.

  Răspunde
 • 8. TiNa  |  Joi, 3 decembrie 09 la 11:02

  Un film extraordinar nu doar despre existenta lui Dumnezeu, ci despre maretia Lui. Luati-va timp sa-l urmariti, merita fiecare secunda…. si daca dupa toate astea va mai intrebati daca exista undeva un Dumnezeu, imi vine sa plang pentru voi……

  Răspunde
 • 9. Aurel Cojoc  |  Sâmbătă, 10 iulie 10 la 23:50

  NU,NU SUNTEM UN VIS ,O INTAMPLARE,GONITE DE UN BICI NEINDUPLECAT, CI NE-A CREEAT O MINTE CREATOARE,O INTELEPCIUNE FARA DE HOTARE ,EXISTA DUMNEZEU CU ADEVARAT. BIBLIA ZICE; NEBUNULZICE IN INIMA LUI NU ESTE DUMNEZEU FIINDCA INIMA LOR FARA PRICEPERE S-A INTUNECAT. STIINTA LUMII ESTE O NEBUNIE INAINTEA LUI DUMNEZEU. ADEVARATA INTELEPCIUNE IL DESCOPERE PE CREATORUL.DUMNEZEU SA LUMINEZE PE FIECARE CAUTATOR SINCER ASA CUM A LUMINATO PE TANARA CARE A SCRIS ARTICOLUL CA DUMNEZEU EXISTA CU ADEVARAT

  Răspunde
 • 10. Aurel Cojoc  |  Duminică, 11 iulie 10 la 07:31

  nu ,nu suntem un vis o intamplare,un lut de sine insusi framantat ci ne-a zidit o minte creatoare ,ointelepciune fara de hotare ,exista Dumnezeu cu adevarat .Nu suntem jivine intunecate ,gonite de un bici neinduplecat,ci avem in noi un duh si o libertate,o inima ce pentru ceruri bate ,exista Dumnezeu cu adevarat.AVEMcu noi Scriptura ca dovada avem minuni si semne neancetat,si cine vrea pe Dumnezeu sa-l vada ,sa steai in fata lui pe baricada ,exista Dumnezeu cu adevarat.Nu-i calea noastra vesnic insorita, nu-i viata totdeauna un palat ,dar o traim cai merita traita ,caci peste lumea asta marginita ,exista Dumnezeu cu adevarat

  Răspunde
 • 11. constantin george david  |  Joi, 9 decembrie 10 la 10:44

  Dumnezeu exista si toata lumea stie asta poate uni nu cred dar…sunt si foarte multe posibilitati sa nu existe……toata lumea isi pun intrebari
  -cine la creat ?
  -de ce nu se arata……etc.
  iou am o singura intrebare de dumnezeu nu a facut ca viata sa fie si pe celelalte planete ? omul la 18 ani are voie sa se decida pentru ce religie crede omul are voie la informatie sincer am auzit foarte multi oameni care au spus ca nu crede in dumnezeu de ce pentru ca atunci cand au nevie de el nu vine si este adevarat si de ce nu vine pentru ca nu te rogi roagate din tot sufletul plangi……si vezi cum te vei simti dupa si cum te va ajuta de azi….trebuie sa te rogi cu suflet sunt foarte multe religii musulmana crestina….etc in eviul mediu oameni au inceput sa se roage la animale precum crocodili se taie zimtat sa arate asemenea lui si mai multe leu caini etc…toata lumea crede in ce vrea inainte sa crezi in ceva informeazate dute si vezi care religie ti se pare adevarata.
  eu va las cu Dumnezeu.

  Răspunde
 • 12. raluca  |  Vineri, 4 martie 11 la 20:19

  Stiinta nu poate explica focul care nu arde timp de doua minute,Lumina Imateriala a invierii,care coboara de Paste, de sute de ani,la rugaciunile Patriarhului Ortodox in fata a mii de oameni ,atei si crestini! L-au analizat si nu pot explica! Cititi despre Paisie Aghioratul,” Marii initiati ai Indiei”! Cata vreme exista intre noi astfel de oameni,sunt o dovada de netagaduit pentru existanta Lui Dumnezeu!

  Răspunde
 • 13. Moisa Vasile  |  Luni, 30 mai 11 la 17:22

  6 dovezi ?!!!
  E ca si cum painea s-ar uita la brutar si ar zice : ” O fi adevarat brutarul sau este doar in imaginatia mea ?! ”
  Nicolae Steinhardt zicea – ” Doar Dumnezeu există, restul tot nu-i decât ipoteză”
  Si bine zicea.
  Dovada e fiecare din noi si tot ce ne incoanjoara. Existenta absoluta a Marelui Creator este indiscutabila si de necontestat. Eu poate nu exist si textul acesta poate sa apara de la sine doar prin vointa Lui.
  Vantul sufla si fara sa creada omul, ploaia cade si fara ca noi sa vrem.
  De fapt toata treaba nu consta in a crede sau nu, ci in a accepta sau nu.
  E comparabil cu a accepta sa respiri sau nu. Impotriveste-te si inceteaza sa mai respiri si vezi cat vei mai trai.
  Asa este si cu viata traita fara Dumnezeu, comparativ cu vesnicia ce se deschide dupa poarta mortii..

  Răspunde
  • 14. Regenerarea Spirituala  |  Luni, 30 mai 11 la 20:40

   Am ramas uimit de logica ta atat de profunda… Pfff, uimitor… si acesta a adevarul. Problema e ca noi nu suntem sinceri… nici macar cu noi :|. E trist… Astept si alte commenturi la fel de profunde din partea ta. Numai bine!

   Răspunde
 • 15. Moisa Vasile  |  Marți, 31 mai 11 la 22:25

  Pai uite, iti spun ce avem si nu putem pierde decat daca noi le cedam.
  Avem cuvantul, pe care nu ni-l poate lua nimeni. Cine isi pierde cuvantul foarte greu il mai poate regasi.
  Avem nadejdea cu care putem ajunge oriunde.Nadejdea ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce fac voia Imparatului. Toate, inseamna ca indiferent de perspectiva din care privim, fie ca pricepem , fie ca nu, intr-un final (daca avem si rabdare) vom vedea negresit efectul benefic.
  Avem pacea (ca asa a zis ” Vă las pacea; vă dau pacea Mea, …” ).
  Putem veni in audienta nu la primul ministru, nu la presedinte , nici la alti domnitori, ci la cel mai mare conducator din orice vreme, la Dumnezeu Stapan si Cretaor absolut. Nu stiu daca realizam ce mare onoare este asta sa fim ascultati de El.
  Avem setul de principii pe care l-am mostenit, invatat, primit sau sculptat in noi. Pentru omul ce tine la principii, e mai mare pierdere sa calce unul dintre ele decat sa-si piarda vreun deget sau chiar o mana.
  Avem posibilitatea sa adapostim adevarul in noi. Oare ne dam noi seama ce extraordinara-i treaba asta ? Unii cauta adevarul pana mor si nu-l gasesc, isi dedica intreaga viata pentru asta.
  Mintind macar si putin si rar, renuntam la cel mai bun lucru ce ni s-a putut intampla.
  Si ca sa nu dau impresia ca as fi idealist (ca prietenul meu care-i mai filosof ca mine tot asta imi zice) spun ca nemultumirile si nefericirea din viata noastra provine din faptul ca renuntam la cele enumerate mai sus. Si fara astea nu ramane decat un ambalaj sifonat.
  Ce gand aduce oare un borcan gol si prafuit pe un raft intunecos, stiind ca o data a fost plin cu miere, …
  Borcanul nu se poate umple singur la loc exact cum nici noi nu suntem nimic mai mult decat simple ulcioare (dar nu atat de simple incat sa fim privati de posibilitatea alegerii) ce pot fi umplute .
  La noi totul e relativ, pentru ca facem sa fie asa.
  Adaptam poroncile si legile la neputinta si lenea noastra, in loc ca noi sa ne disciplinam si sa ne stradim pentru mai mult.
  Am observat de-a lungul timpului ca aceleasi cuvinte pentru unii sunt datatoare de viata si invioreaza de-a dreptul. Dar pentru altii sunt cum spunea un mare ganditor de-al nostru ” Vorbe goale – nori ce trec fara sa aduca ploaie” .
  Ma gandesc oare pentru tine care citesti, cum sunt ? Nori ce trec fara sa lase ploaie?

  Răspunde
 • 16. Morgan  |  Luni, 3 octombrie 11 la 09:29

  Nu exista divinitate asa cum este definita de religiile lumii, cea crestina fiind cel putin la fel de stupida ca si restul. O intrebare de bun simt care ar trebui sa si-o puna un credincios, indiferent de rit: de ce nu exista macar un singur caz de amputat vindecat? Daaaa, s-au ridicat oameni din morti (2, citeam mai sus), s-au oprit furtuni, s-a transformat apa in vin (si eu, daca as fi o forma de divinitate si as alege sa ma arat oamenilor as face-o tot cu asemenea trivialitati) dar macar un singur caz in istoria omenirii de amputat caruia divinitatea i-a regenerat membrul exista? Prin puterea rugaciunii, atat de trambitata de crestini, de pilda. Sau dumnezeu e atat de arbitrar incat vindeca numai anumite categorii de bolnavi (am ascultat/citit de 100 de ori aberatii de genul „dumnezeu a lucrat prin oameni, prin medicii care mi-au vindecat tatal de cancer, dar asta pentru ca m-am rugat din tot sufletul, iata era pe patul de moarte si acum traieste …. exista dumnezeu!) Nu va fie frica sa ganditi oameni buni. La fel cum inceputul articolului indeamna ateii sa nu respinga ipoteza existentei divinitatii ar trebui sa fie cinstit si sa indemne si reversul sa fie luat in calcul. Sau „te bate dumnezeu” penrru blasfemia ratiuni? Apropos, as aprecia daca nu mi s-ar raspunde aici la postare, am avut de exprimat o intrebare la care as fi fericit daca (cine doreste) ar raspunde in fata oglinzii

  Răspunde
 • 17. Corneliu Amarandei  |  Vineri, 8 iunie 12 la 09:04

  Pentru mine, cea mai clara dovada de credinta si nastere din nou, nu este dragostea de aproapele meu, Caci si aceasta poate fi inlocuita cu un surogat. Iubirea vrajmasului – iata ceva ce nu poate falsifica satan ! Pe mine acest lucru m-a convins ca Isus este Mesia, Hristosul. Cine vrea sa se verifice daca are nastere din nou, sa faca testul iubirii vrajmasului !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Verset biblic

"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:33)

Y!Messenger ID

regenerarea@yahoo.com

Ultimele articole

Statistici

 • 35.204 afisari

%d blogeri au apreciat: